Uw dier veroorzaakt letsel bij een ander?

Veel mensen houden van dieren, echter wanneer een dier letsel toebrengt bij iemand vinden we ze meestal even minder leuk. Dieren kunnen on-berekenend zijn, iedereen kent wel iemand die door een hond gebeten is. De eigenaar van de hond is volgens artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek aansprakelijk voor de letselschade. Bij de aansprakelijkheid voor dieren heeft eigenaar van het dier in de meeste gevallen schuld. Belangrijk is dat het letsel dat het dier veroorzaakt heeft vanuit de energie en motivatie van het dier moet zijn. Dat houdt in dat een hond uit zichzelf iemand heeft gebeten zonder dat hier menselijke bemoeienis aan vooraf ging. De hond in dit geval moet tevens onberekenbaar gedrag hebben vertoond. Dit gaat niet op als een persoon het gedrag van de hond heeft uitgelokt door het dier bijvoorbeeld te slaan met een stok. Als dit het geval is heeft u zelf schuld en kan de eigenaar van het dier dus niet aansprakelijk zijn. Mocht u letsel hebben opgelopen ten gevolgen van een dier of mocht u aansprakelijk gesteld zijn, dan staan de juristen van MUS voor u klaar.

MUS Juridisch Advies

Heeft u een juridisch probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan cliënten bij tijdens procedures en lossen conflicten op door middel van mediation. 

MUS Juridisch Advies is betrokken: wij luisteren aandachtig naar uw verhaal. Tijdens het gratis intakegesprek nemen wij uitgebreid de tijd om uw zaak helder te krijgen. Vervolgens maken wij een inschatting van de mogelijkheden en de kansen. 

Wij werken vanuit Kampen en staan cliënten uit heel Nederland bij. 

Zoekt u een betaalbaar juridisch advieskantoor, neem dan direct contact met ons op!

Klik hier

Over MUS Juridisch Advies

MUS Juridisch Advies is opgericht in 2015 door mr. Michaël U. Smis. Wij bieden juridische hulpverlening die aansluit bij de behoefte van de cliënt. Daarom werken wij niet met wachtlijsten, zijn wij in de avonduren en weekenden bereikbaar voor spoedgevallen en is het intakegesprek gratis. Ieder juridisch probleem is anders: wij zoeken naar de beste oplossing voor uw situatie. Voordat wij voor u aan de slag gaan maken wij een stappenplan. Op die manier weet u precies weet wat u kunt verwachten. Bij ons is het mogelijk om vaste prijsafspraken te maken, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.


Lees verder