Slachtoffer van Phishing?

Deze term is in de digitale wereld inmiddels een redelijk bekend fenomeen geworden. Men ontvangt een e-mail van de bank waarin aangegeven wordt dat er een beveiligingslek is ontdekt. In de mail wordt gevraagd om via de aangegeven link in te loggen. En voordat met het door heeft is de bankrekening leeggeplunderd…

Bij phishing probeert een crimineel te ‘vissen’ naar uw inloggegevens. De e-mail ziet er in eerste instantie professioneel uit en is zelfs voorzien van het logo van de bank. Echter is de e-mail niet aan u persoonlijk gericht en komt de e-mail geheel onverwacht. De crimineel gebruikt vaak bepaalde ‘toverwoorden’ waar de mensheid in het algemeen gevoelig voor is, zoals: ‘beveiligingslek’ of ‘uw bankrekening is geblokkeerd’. Let erop dat de bank nooit zal vragen naar uw inloggegevens noch zal de bank vragen om te klikken op een link in de e-mail. Ontvangt u een dergelijke e-mail, neem dan in eerste instantie contact op met de bank om deze e-mail te verifiëren. Bent u reeds slachtoffer geworden van phishing en wilt u weten wat u het beste kunt doen, neem dan contact op met de juristen van MUS.

MUS Juridisch Advies

Heeft u een juridisch probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan cliënten bij tijdens procedures en lossen conflicten op door middel van mediation. 

MUS Juridisch Advies is betrokken: wij luisteren aandachtig naar uw verhaal. Tijdens het gratis intakegesprek nemen wij uitgebreid de tijd om uw zaak helder te krijgen. Vervolgens maken wij een inschatting van de mogelijkheden en de kansen. 

Wij werken vanuit Kampen en staan cliënten uit heel Nederland bij. 

Zoekt u een betaalbaar juridisch advieskantoor, neem dan direct contact met ons op!

Klik hier

Over MUS Juridisch Advies

MUS Juridisch Advies is opgericht in 2015 door mr. Michaël U. Smis. Wij bieden juridische hulpverlening die aansluit bij de behoefte van de cliënt. Daarom werken wij niet met wachtlijsten, zijn wij in de avonduren en weekenden bereikbaar voor spoedgevallen en is het intakegesprek gratis. Ieder juridisch probleem is anders: wij zoeken naar de beste oplossing voor uw situatie. Voordat wij voor u aan de slag gaan maken wij een stappenplan. Op die manier weet u precies weet wat u kunt verwachten. Bij ons is het mogelijk om vaste prijsafspraken te maken, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.


Lees verder