Schending van de privacy

Stel: Iemand zet een foto online van een man die graffiti spuit op een deur van een winkel. Een foto van u waarop te zien is dat u in een beschonken toestand van een feest afkomt, wordt zonder uw toestemming op ‘socialmedia’ geplaatst. Is dit zonder meer toegestaan?

Artikel 22 Wet bescherming persoonsgegevens stelt dat het verboden is om iemand die een strafbaar of hinderlijk gedrag vertoont te verwerken (openbaar te maken). Maar ook het Portretrecht (artikel 20 Auteurswet) stelt dat het niet is toegestaan om een portret (foto) zonder diens toestemming te verspreiden of openbaar te maken. Men heeft immers het recht om vergeten te worden. Uiteraard zijn er wel weer een paar uitzonderingen op voornoemde verboden. Heeft u vragen omtrent de privacy of het portretrecht, of is uw privacy geschonden? Neem dan contact op met de juristen van MUS.

MUS Juridisch Advies

Heeft u een juridisch probleem? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verlenen juridisch advies, staan cliënten bij tijdens procedures en lossen conflicten op door middel van mediation. 

MUS Juridisch Advies is betrokken: wij luisteren aandachtig naar uw verhaal. Tijdens het gratis intakegesprek nemen wij uitgebreid de tijd om uw zaak helder te krijgen. Vervolgens maken wij een inschatting van de mogelijkheden en de kansen. 

Wij werken vanuit Kampen en staan cliënten uit heel Nederland bij. 

Zoekt u een betaalbaar juridisch advieskantoor, neem dan direct contact met ons op!

Klik hier

Over MUS Juridisch Advies

MUS Juridisch Advies is opgericht in 2015 door mr. Michaël U. Smis. Wij bieden juridische hulpverlening die aansluit bij de behoefte van de cliënt. Daarom werken wij niet met wachtlijsten, zijn wij in de avonduren en weekenden bereikbaar voor spoedgevallen en is het intakegesprek gratis. Ieder juridisch probleem is anders: wij zoeken naar de beste oplossing voor uw situatie. Voordat wij voor u aan de slag gaan maken wij een stappenplan. Op die manier weet u precies weet wat u kunt verwachten. Bij ons is het mogelijk om vaste prijsafspraken te maken, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.


Lees verder